Se
pune la fiert,garbanzos(pusi la inmuiat cu o seara inainte),un
morcov,o ceapa mica 2 cuisoare si o frunza de dafin.Separat.intr-o
cratita incapatoare,se pune la calit ceapa ,apoi cand e aproape
calita(fara sa fie arsa),se adauga doi catei de usturoi,taiati fin si un
pic de paprika.Imediat se adauga doua rosii,curatate si taiate foarte
marunt.Se amesteca bine,iar cand rosiile sunt calite bine,se adauga
spanacul.Daca e spanac congelat,se taie
bucati (ca sa nu atarne din lingura),iar daca e spanac proaspat,se
fierbe in prealabil.Din cand in cand,se probeaza boabele de
garbanzos,cand sunt gata,se scoate ceapa si morcovul,si peste,se adauga
spanacul calit.se da un clocot,apoi se adauga bacalao (bucati sau fasii)
si nu se mai amesteca(doar se misca oala),pana nu e gata bacalao,se
face foarte repede.Daca bacalao e proaspat(sau congelat),se pune direct
in oala,daca e sarat,se pune in apa,la desarat.Fiind o mancare de
legume,e preferabil sa se consume a doua zi...asa se evidentiaza
gustul,mult mai bine.Pofta buna,dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario