lunes, 24 de marzo de 2014

Cartofi acordeon cu bacon si cuib de cartofi


Una foto de Roxana Vasiliu.
Una foto de Roxana Vasiliu.Se cauta cartofi noi, de aceiasi marime, se spala bine, si se taie in fasii, dar nu de tot, sa se mentina totusi cartoful.Pentru cuib, cartoful se pune intreg.Se face un sos din doi catei de usturoi, sare, patrunjel si ulei de masline.Cartofii se pun intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu jumatate din sos, se acopera cu alta hartie de copt si se baga la cuptor. Se verifica la fiecare 5 minute si cand s-au inmuiat un pic, se scot , se pune bacon in fiecare taietura a cartofului, se ung din nou cu sos si se baga la cuptor, dar fara sa ii mai acoperim, pana sunt gata(cand feliile de cartof se misca usor, sunt gata).Cand sunt copti, cartofii pentru cuiburi, se scot, se taie un capacel longitudinal, si cu o lingurita, se scobesc.Daca oul e prea mare, il spargeti deasupra unui pahar, si lasati sa cada un pic de albus (cat considerati necesar.Se pune oul in golul format in cartof, pe margine, se pune bacon , cascaval ras , un pic de sare si se da la cuptor, pana se face oul; cand se serveste se presara cu patrunjel maruntit.Pulpa care s-a scos din cartofi, se amesteca cu crema de branza si multe verdeturi (cebollino, patrunjel...), si se serveste alaturi de cartofi. Pofta buna, dragilor!
Una foto de Roxana Vasiliu.

No hay comentarios :

Publicar un comentario