Se
cauta cartofi noi, de aceiasi marime, se spala bine, si se taie in
fasii, dar nu de tot, sa se mentina totusi cartoful.Pentru cuib,
cartoful se pune intreg.Se face un sos din doi catei de usturoi, sare,
patrunjel si ulei de masline.Cartofii se pun intr-o tava cu hartie de
copt, se ung cu jumatate din sos, se acopera cu alta hartie de copt si
se baga la cuptor. Se verifica la fiecare 5 minute si cand s-au inmuiat
un pic, se scot , se pune bacon in
fiecare taietura a cartofului, se ung din nou cu sos si se baga la
cuptor, dar fara sa ii mai acoperim, pana sunt gata(cand feliile de
cartof se misca usor, sunt gata).Cand sunt copti, cartofii pentru
cuiburi, se scot, se taie un capacel longitudinal, si cu o lingurita, se
scobesc.Daca oul e prea mare, il spargeti deasupra unui pahar, si
lasati sa cada un pic de albus (cat considerati necesar.Se pune oul in
golul format in cartof, pe margine, se pune bacon , cascaval ras , un
pic de sare si se da la cuptor, pana se face oul; cand se serveste se
presara cu patrunjel maruntit.Pulpa care s-a scos din cartofi, se
amesteca cu crema de branza si multe verdeturi (cebollino,
patrunjel...), si se serveste alaturi de cartofi. Pofta buna, dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario