viernes, 28 de marzo de 2014

Somon cu sos de smantana si scoici

Una foto de Roxana Vasiliu.Se pune somonul la prajit, pe plancha sau o tigaie , cu foarte putin ulei, iar cand e gata, se rezerva.Separat se pune sparanghelul cu un strop de ulei si putina sare mare si se prajeste.Intr-o tigaie incapatoare, se pune putina ceapa verde (partea alba), la calit, cu ulei de masline.Cand e bine calita, se adauga un catel de usturoi, taiat marunt ,o lingurita de faina si se incorporeaza bine, apoi scoicile, 1/2 pahar vin alb , doua linguri de mazare congelata si o cutiuta mica de smantana pentru gatit (eu folosesc nata para cocinar de Pascual).Se lasa sa fiarba vreo 12 -15 minute, sau, pana cand sosul a scazut.Se pune peste somon si se serveste. Pofta buna, dragilor!
Una foto de Roxana Vasiliu.Una foto de Roxana Vasiliu.

Una foto de Roxana Vasiliu.

No hay comentarios :

Publicar un comentario