martes, 18 de marzo de 2014

Spaghetti al peperoncino y gamberetti (Spaghetti picante cu creveti)

Reteta zilei:spaghetti  al peperoncino y gamberetti, sau spaghetti picante cu creveti. Intr-o oala, se pune suficienta apa si sare.Cand da in clocot, se adauga pastele si se amesteca un pic, ca sa nu se lipeasca intre ele.Cand sunt fierte al dente, se scurg, se trec printr-un jet de apa rece. Intr-o cratita incapatoare, se pune ulei de másline, si peperoncino taiat feliute (in cazul in care nu aveti, se pot pune 3-4 quindillas) , 3-4 catei mari de usturoi si imediat se adauga crevetii.Nu trebuie asteptat mult, pentru ca altfel se arde usturoiul. Crevetii sunt optionali, reteta de spaghetti al peperoncino, nu contine creveti.Cand sunt gata crevetii (2-3 minute), se adauga pastele si se amesteca bine, pana se incorporeaza bine.Se continua amestecand vreo 3 minute, apoi se retrage de pe foc si se adauga busuioc maruntit .Se pot servi imediat.Eu am facut doua bruschete : paine prajita si taiata rotund cu ajutorul unui pahar.Intr-un vas mic, se pune usturoi maruntit bine, o rosie taiata cubulete mici, sare, ulei de másline si 2-3 másline negre,tocate. Se adauga busuioc si se serveste pe bucatile de paine prajita. Pofta buna, dragilor!
Intr-o oala, se pune suficienta apa si sare.Cand da in clocot, se adauga pastele si se amesteca un pic, ca sa nu se lipeasca intre ele.Cand sunt fierte al dente, se scurg, se trec printr-un jet de apa rece. Intr-o cratita incapatoare, se pune ulei de másline, si peperoncino taiat feliute (in cazul in care nu aveti, se pot pune 3-4 guindillas) , 3-4 catei mari de usturoi si imediat se adauga crevetii.Nu trebuie asteptat mult, pentru ca altfel se arde usturoiul. Crevetii sunt optionali, reteta de spaghetti al peperoncino, nu contine creveti.Cand sunt gata crevetii (2-3 minute), se adauga pastele si se amesteca bine, pana se incorporeaza bine.Se continua amestecand vreo 3 minute, apoi se retrage de pe foc si se adauga busuioc maruntit .Se pot servi imediat.Eu am facut doua bruschete : paine prajita si taiata rotund cu ajutorul unui pahar.Intr-un vas mic, se pune usturoi maruntit bine, o rosie taiata cubulete mici, sare, ulei de másline si 2-3 másline negre,tocate. Se adauga busuioc si se serveste pe bucatile de paine prajita. Pofta buna, dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario