viernes, 14 de marzo de 2014

Pui in tempura

Reteta zilei:Pui in tempura. Bucatile de pui , se pun cu o seara inainte intr-un castron cu lapte, un pic de curry, un pic de eneldo, piper,boia, usturoi granulat, sare si un pic de busuioc. Se acopera si se baga la frigider.Trebuie sa stea minim 12 ore.Se pune o cratita cu suficient ulei. In timp ce se incinge uleiul, se pregateste tempura. Faina de tempura, se amesteca , cu acelasi condimente care s-au folosit la macerarea puiului si cu apa , foarte, foarte rece.Trebuie sa rezulte o masa un pic mai groasa decat pentru clatite, nici tare, nici moale.  Se scurg bucatile de pui si se impregneaza bine in amestecul de tempura si se prajesc in ulei incins. Daca ramane amestec de tempera, se pot utiliza, dovlecei, vinete, espárragos, ciuperci sau inele de ceapa. Iar daca doriti, se poate face un sos dintr-un catel de usturoi, o guindilla uscata, un pic de busuioc uscat, pisate toate bine , peste care se adauga un iaurt natural (fara zahar).Pentru creveti, se amesteca faina de tempura, cu apa rece, fara nici un fel de condiment.Crevetii se curata, dar in asa fel, incat sa ramana varful coditei. Se iau de codita , se trec prin tempura si se prajesc in ulei fierbinte, 3-4 minute, ptr ca se fac foarte repede. Pofta buna, dragilor!
Bucatile de pui , se pun cu o seara inainte intr-un castron cu lapte, un pic de curry, un pic de eneldo, piper,boia, usturoi granulat, sare si un pic de busuioc. Se acopera si se baga la frigider. Trebuie sa stea minim 12 ore.Se pune o cratita cu suficient ulei. In timp ce se incinge uleiul, se pregateste tempura. Faina de tempura, se amesteca , cu aceleasi condimente care s-au folosit la macerarea puiului si cu apa , foarte, foarte rece.Trebuie sa rezulte o masa un pic mai groasa decat pentru clatite, nici tare, nici moale. Se scurg bucatile de pui si se impregneaza bine in amestecul de tempura si se prajesc in ulei incins. Daca ramane amestec de tempura, se pot utiliza, dovlecei, vinete, espárragos, ciuperci sau inele de ceapa. Iar daca doriti, se poate face un sos dintr-un catel de usturoi, o guindilla uscata, un pic de busuioc uscat, pisate toate bine , peste care se adauga un iaurt natural (fara zahar).Pentru creveti, se amesteca faina de tempura, cu apa rece, fara nici un fel de condiment.Crevetii se curata, dar in asa fel, incat sa ramana varful coditei. Se iau de codita , se trec prin tempura si se prajesc in ulei fierbinte, 3-4 minute, ptr ca se fac foarte repede. Pofta buna, dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario