Bucatile
de pui , se pun cu o seara inainte intr-un castron cu lapte, un pic de
curry, un pic de eneldo, piper,boia, usturoi granulat, sare si un pic de
busuioc. Se acopera si se baga la frigider. Trebuie sa stea minim 12
ore.Se pune o cratita cu suficient ulei. In timp ce se incinge uleiul,
se pregateste tempura. Faina de tempura, se amesteca , cu aceleasi
condimente care s-au folosit la macerarea puiului si cu apa , foarte,
foarte rece.Trebuie sa rezulte o masa un
pic mai groasa decat pentru clatite, nici tare, nici moale. Se scurg
bucatile de pui si se impregneaza bine in amestecul de tempura si se
prajesc in ulei incins. Daca ramane amestec de tempura, se pot utiliza,
dovlecei, vinete, espárragos, ciuperci sau inele de ceapa. Iar daca
doriti, se poate face un sos dintr-un catel de usturoi, o guindilla
uscata, un pic de busuioc uscat, pisate toate bine , peste care se
adauga un iaurt natural (fara zahar).Pentru creveti, se amesteca faina
de tempura, cu apa rece, fara nici un fel de condiment.Crevetii se
curata, dar in asa fel, incat sa ramana varful coditei. Se iau de codita
, se trec prin tempura si se prajesc in ulei fierbinte, 3-4 minute, ptr
ca se fac foarte repede. Pofta buna, dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario