Nu
este clasica reteta de fasole cu afumatura, e dulce, ptr ca nu i se
adauga otet.Deci, se calesc ceapa, morcov, telina, ardei (rosu si
verde).Apoi se adauga rosii (fara pielite), taiate marunt, sare si
piper.Fasolea , inmuiata cu o seara inainte, se pune la fiert si se
arunca apa, de trei ori, dupa fiecare clocot.Costitele proaspete, se pot
adauga direct, desi eu prefer sa le pun la fiert si dupa primul clocot,
sa arunc apa, asa se elimina , eventuale impuritati, plus ca nu va mai
fi nevoie de spumat ciorba. Deci, cand sunt toate calite, se adauga
fasolea si cand e jumatate facuta, se adauga costitele.Cand toate sunt
bine fierte, se adauga leustean si frunze de telina, taiate marunt si se
potriveste de sare. Pofta buna , dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario