jueves, 27 de marzo de 2014

Ciorbița dulce cu fasole pestrita

Una foto de Roxana Vasiliu.Nu este clasica reteta de fasole cu afumatura, e dulce, ptr ca nu i se adauga otet.Deci, se calesc ceapa, morcov, telina, ardei (rosu si verde).Apoi se adauga rosii (fara pielite), taiate marunt, sare si piper.Fasolea , inmuiata cu o seara inainte, se pune la fiert si se arunca apa, de trei ori, dupa fiecare clocot.Costitele proaspete, se pot adauga direct, desi eu prefer sa le pun la fiert si dupa primul clocot, sa arunc apa, asa se elimina , eventuale impuritati, plus ca nu va mai fi nevoie de spumat ciorba. Deci, cand sunt toate calite, se adauga fasolea si cand e jumatate facuta, se adauga costitele.Cand toate sunt bine fierte, se adauga leustean si frunze de telina, taiate marunt si se potriveste de sare. Pofta buna , dragilor!
Una foto de Roxana Vasiliu.

No hay comentarios :

Publicar un comentario