Se
pun la calit (optional), morcov taiat cubulete, ceapa, un pic de praz,
telina (cubulete), iar cand sunt bine calite, se adauga rosii tocate
marunt (fara pielite).Daca aveti zarzavat in borcan (eu am ), adaugati
doua linguri bune.Daca nu, atunci adaugati la calit, un pic de ardei
rosu si un pic de ardei verde.Cand sunt bine calite, se adauga apa
suficienta (ca pentru o ciorba) si se lasa la fiert. Intr-o tigaie se
pune o ceapa la calit, cand e bine
calita, se adauga un pic de orez (depinde de la cantitatea de carne),
sare si piper (gustul piperului calit un pic, e inegalabil).Se caleste
inca 3-4 minute, amestecand incontinuu, apoi se adauga o lingura de sos
de rosii.Se mai lasa 2 minute si se retrage de pe foc. Intr-un bol, se
pune carnea, un galbenus de ou, patrunjel tocat marunt si ceapa calita
cu orez.Se amesteca bine si se formeaza perisoarele cu mana umezita in
apa (ca sa nu se lipeasca.Cand sunt fierte zarzavaturile, se adauga
perisoarele, una cate una.Sunt fierte, cand se ridica la suprafata. Eu
am optat ptr varianta cu zeama de varza si fara smantana.Se adauga zeama
de varza murata (dupa gust), si mult leustean tocat marunt.In loc de
zeama de varza murata, se poate pune otet. Se poate adauga o mana de
orez, in ciorba (inainte de a adauga perisoarele), sau doi cartofi
taiati cubulete.Deasemenea , se poate drege cu smantana, insa eu am vrut
sa o fac, doar cu mult zarzavat Pofta buna, dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario