viernes, 21 de marzo de 2014

Ciorbița (mea) de perisoare

Reteta zilei:Ciorbița (mea) de perisoare. Se pun la calit (optional), morcov taiat cubulete, ceapa, un pic de praz, telina (cubulete), iar cand sunt bine calite, se adauga rosii tocate marunt (fara pielite).Daca aveti zarzavat in borcan (eu am ), adaugati doua linguri bune.Daca nu, atunci adaugati la calit, un pic de ardei rosu si un pic de ardei verde.Cand sunt bine calite, se adauga apa suficienta (ca pentru o ciorba) si se lasa la fiert. Intr-o tigaie se pune o ceapa la calit, cand e bine calita, se adauga un pic de orez (depinde de la cantitatea de carne), sare si piper (gustul piperului calit un pic, e inegalabil).Se caleste inca 3-4 minute, amestecand incontinuu, apoi se adauga o lingura de sos de rosii.Se mai lasa 2 minute si se retrage de pe foc. Intr-un bol, se pune carnea, un galbenus de ou, patrunjel tocat marunt si ceapa calita cu orez.Se amesteca bine si se formeaza perisoarele cu mana umezita in apa (ca sa nu se lipeasca.Cand sunt fierte zarzavaturile, se adauga perisoarele, una cate una.Sunt fierte, cand se ridica la suprafata. Eu am optat ptr varianta cu zeama de varza si fara smantana.Se adauga zeama de varza murata (dupa gust), si mult leustean tocat marunt.In loc de zeama de varza murata, se poate pune otet.  Se poate adauga o mana de orez, in ciorba (inainte de a adauga perisoarele), sau doi cartofi taiati cubulete.Deasemenea , se poate drege cu smantana, insa eu am vrut sa o fac, doar cu mult zarzavat ;) Pofta buna, dragilor!Se pun la calit (optional), morcov taiat cubulete, ceapa, un pic de praz, telina (cubulete), iar cand sunt bine calite, se adauga rosii tocate marunt (fara pielite).Daca aveti zarzavat in borcan (eu am ), adaugati doua linguri bune.Daca nu, atunci adaugati la calit, un pic de ardei rosu si un pic de ardei verde.Cand sunt bine calite, se adauga apa suficienta (ca pentru o ciorba) si se lasa la fiert. Intr-o tigaie se pune o ceapa la calit, cand e bine calita, se adauga un pic de orez (depinde de la cantitatea de carne), sare si piper (gustul piperului calit un pic, e inegalabil).Se caleste inca 3-4 minute, amestecand incontinuu, apoi se adauga o lingura de sos de rosii.Se mai lasa 2 minute si se retrage de pe foc. Intr-un bol, se pune carnea, un galbenus de ou, patrunjel tocat marunt si ceapa calita cu orez.Se amesteca bine si se formeaza perisoarele cu mana umezita in apa (ca sa nu se lipeasca.Cand sunt fierte zarzavaturile, se adauga perisoarele, una cate una.Sunt fierte, cand se ridica la suprafata. Eu am optat ptr varianta cu zeama de varza si fara smantana.Se adauga zeama de varza murata (dupa gust), si mult leustean tocat marunt.In loc de zeama de varza murata, se poate pune otet. Se poate adauga o mana de orez, in ciorba (inainte de a adauga perisoarele), sau doi cartofi taiati cubulete.Deasemenea , se poate drege cu smantana, insa eu am vrut sa o fac, doar cu mult zarzavat Pofta buna, dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario