Azi,
m-am gandit sa schimb putin. E o reteta foarte usoara si foarte buna.
Deci, intr-o oala incapatoare, se pun doua picioare de porc, doua
urechi, o coada de porc,1 kg de carne macra, cateva boabe de piper, sare
mare, o foaie de dafin si o capatana de usturoi, taiata pe jumatate (ii
dati jos, doar primele frunze).Se pune totul la foc si, daca se poate,
fara a adauga apa, de aceea, oala trebuie sa fíe foarte incapatoare.Daca
totusi, necesitati apa, sa fíe apa
fierbinte.Cand sunt toate fierte, se trece zeama printr-o sita.Se
asteapta putin(ca sa nu arda carnea) si se desoseaza toata carnea,
bucatile mari se taie bucatele.Zeama trebuie mentinuta calduta, dar nu
fierbinte.In continuare, se ia o punga de bocadillo (se vand peste tot),
se pune carnea si se adauga zeama, doar cat sa incorporeze bine
carnea.Se misca bine punga, ca sa patrunda bine intre bucatile de
carne.Daca ati adaugat apa, indicat ar fi sa adaugati la zeama, o lamina
de gelatina.Deci, dupa ce ati incorporat bine zeama, se leaga bine la
capat (ambele capete trebuiesc legate ; primul capat se leaga inainte de
a pune carnea, chiar daca e inchis), si se da la rece, o noapte e
suficient. Pofta buna, dragilor !
No hay comentarios :
Publicar un comentario