sábado, 22 de marzo de 2014

Toba


Una foto de Roxana Vasiliu.
Una foto de Roxana Vasiliu.Azi, m-am gandit sa schimb putin. E o reteta foarte usoara si foarte buna. Deci, intr-o oala incapatoare, se pun doua picioare de porc, doua urechi, o coada de porc,1 kg de carne macra, cateva boabe de piper, sare mare, o foaie de dafin si o capatana de usturoi, taiata pe jumatate (ii dati jos, doar primele frunze).Se pune totul la foc si, daca se poate, fara a adauga apa, de aceea, oala trebuie sa fíe foarte incapatoare.Daca totusi, necesitati apa, sa fíe apa fierbinte.Cand sunt toate fierte, se trece zeama printr-o sita.Se asteapta putin(ca sa nu arda carnea) si se desoseaza toata carnea, bucatile mari se taie bucatele.Zeama trebuie mentinuta calduta, dar nu fierbinte.In continuare, se ia o punga de bocadillo (se vand peste tot), se pune carnea si se adauga zeama, doar cat sa incorporeze bine carnea.Se misca bine punga, ca sa patrunda bine intre bucatile de carne.Daca ati adaugat apa, indicat ar fi sa adaugati la zeama, o lamina de gelatina.Deci, dupa ce ati incorporat bine zeama, se leaga bine la capat (ambele capete trebuiesc legate ; primul capat se leaga inainte de a pune carnea, chiar daca e inchis), si se da la rece, o noapte e suficient. Pofta buna, dragilor !

No hay comentarios :

Publicar un comentario