jueves, 20 de marzo de 2014

Musaka

Reteta zilei:musaka.In primul rand, stiu ca sunt multe feluri de a o prepara, eu am decís sa probez reteta unui grec autentic. Deci, se prajesc cateva felii de cartof, dar fara a ajunge sa schimbe de culoarea(sa fíe suficiente, pentru ca vor servi de "pat", ptr musaka); in uleiul ramas, se pun la prajit feliile de vinete (eu le tai longitudinal, ptr ca acopera mai bine).In prealabil, las feliile de vinete, cu sare mare, vreo 40 de minute, apoi le spal bine, cu apa rece.Separat, se pune o ceapa mica, la calit, intr-o tigaie incapatoare, apoi se adauga carnea tocata.Reteta originala, e cu carne de miel, dar se poate folosi si carne de vita.Cand e bine calita si prinde putina culoare, se adauga sare, piper, cateva linguri de tomate frito,un varf de scortisoara si 1/2 de pahar de vin alb.Se lasa sa scada, pana are consistenta unui sos.Se ung bine cu unt, peretii unui vas yena (sau o tava) , se pun feliile de cartof, apoi feliile de vinete, urmate de carne, apoi iar vinete si iar carne (desi eu o fac cu un singur rand de carne).Se termina cu un strat de vinete.Peste , se toarna bechamel (o lingura de ulei, o lingura de unt; se topeste untul, se adauga o lingura de faina, se caleste 30 de secunde si se adauga putina smantana, apoi lapte, pana are consistenta unui sos dens. Se adauga un varf de nuez moscada. ) si se baga la cuptor 15 minute la 170 de grade. Apoi se scoate si se presara cu parmezan amestecat cu pesmet.Cum imi place gustul de branza, eu pun felii de queso para sándwich, apoi parmezan cu pesmet.Se da la cuptor , din nou, pana se rumeneste frumos.Se serveste cu branza feta. Pofta buna, dragilor!In primul rand, stiu ca sunt multe feluri de a o prepara, eu am decís sa probez reteta unui grec autentic. Deci, se prajesc cateva felii de cartof, dar fara a ajunge sa schimbe de culoarea(sa fíe suficiente, pentru ca vor servi de "pat", ptr musaka); in uleiul ramas, se pun la prajit feliile de vinete (eu le tai longitudinal, ptr ca acopera mai bine).In prealabil, las feliile de vinete, cu sare mare, vreo 40 de minute, apoi le spal bine, cu apa rece.Separat, se pune o ceapa mica, la calit, intr-o tigaie incapatoare, apoi se adauga carnea tocata.Reteta originala, e cu carne de miel, dar se poate folosi si carne de vita.Cand e bine calita si prinde putina culoare, se adauga sare, piper, cateva linguri de tomate frito,un varf de scortisoara si 1/2 de pahar de vin alb.Se lasa sa scada, pana are consistenta unui sos.Se ung bine cu unt, peretii unui vas yena (sau o tava) , se pun feliile de cartof, apoi feliile de vinete, urmate de carne, apoi iar vinete si iar carne (desi eu o fac cu un singur rand de carne).Se termina cu un strat de vinete.Peste , se toarna bechamel (o lingura de ulei, o lingura de unt; se topeste untul, se adauga o lingura de faina, se caleste 30 de secunde si se adauga putina smantana, apoi lapte, pana are consistenta unui sos dens. Se adauga un varf de nuez moscada. ) si se baga la cuptor 15 minute la 170 de grade. Apoi se scoate si se presara cu parmezan amestecat cu pesmet.Cum imi place gustul de branza, eu pun felii de queso para sándwich, apoi parmezan cu pesmet.Se da la cuptor , din nou, pana se rumeneste frumos.Se serveste cu branza feta. Pofta buna, dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario