In
primul rand, stiu ca sunt multe feluri de a o prepara, eu am decís sa
probez reteta unui grec autentic. Deci, se prajesc cateva felii de
cartof, dar fara a ajunge sa schimbe de culoarea(sa fíe suficiente,
pentru ca vor servi de "pat", ptr musaka); in uleiul ramas, se pun la
prajit feliile de vinete (eu le tai longitudinal, ptr ca acopera mai
bine).In prealabil, las feliile de vinete, cu sare mare, vreo 40 de
minute, apoi le spal bine, cu apa rece.Separat,
se pune o ceapa mica, la calit, intr-o tigaie incapatoare, apoi se
adauga carnea tocata.Reteta originala, e cu carne de miel, dar se poate
folosi si carne de vita.Cand e bine calita si prinde putina culoare, se
adauga sare, piper, cateva linguri de tomate frito,un varf de
scortisoara si 1/2 de pahar de vin alb.Se lasa sa scada, pana are
consistenta unui sos.Se ung bine cu unt, peretii unui vas yena (sau o
tava) , se pun feliile de cartof, apoi feliile de vinete, urmate de
carne, apoi iar vinete si iar carne (desi eu o fac cu un singur rand de
carne).Se termina cu un strat de vinete.Peste , se toarna bechamel (o
lingura de ulei, o lingura de unt; se topeste untul, se adauga o lingura
de faina, se caleste 30 de secunde si se adauga putina smantana, apoi
lapte, pana are consistenta unui sos dens. Se adauga un varf de nuez
moscada. ) si se baga la cuptor 15 minute la 170 de grade. Apoi se
scoate si se presara cu parmezan amestecat cu pesmet.Cum imi place
gustul de branza, eu pun felii de queso para sándwich, apoi parmezan cu
pesmet.Se da la cuptor , din nou, pana se rumeneste frumos.Se serveste
cu branza feta. Pofta buna, dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario