Lentejas
(Linte).Se pune lintea la fiert cu un os de jamon,3 catei de
usturoi,morcov taiat rondele,o frunza de telina si o frunza de dafin
.Cand sunt fierte,se retrag de pe foc.Separat se caleste un pic de
ceapa,chorizo(dulce) taiat marunt,jumatate de lingurita de pimenton
(paprika) si o rosie taiata cubulete.Cand toate sunt calite bine,se
adauga o lingurita de faina,apoi se adauga putin cate putin,zeama de la
lentejas.Cand s-a omogenizat bine,se toarna peste lentejas,se adauga o
morcilla intreaga( optional),sau taiata felii daca e de Burgos,se da un
clocot,se potriveste de sare si piper si gata.Este bine sa se prepare de
o zi pe alta,pentru ca asa vor avea un gust mult mai bun.Pofta
buna,dragilor!lunes, 10 de marzo de 2014
Lentejas
Lentejas
(Linte).Se pune lintea la fiert cu un os de jamon,3 catei de
usturoi,morcov taiat rondele,o frunza de telina si o frunza de dafin
.Cand sunt fierte,se retrag de pe foc.Separat se caleste un pic de
ceapa,chorizo(dulce) taiat marunt,jumatate de lingurita de pimenton
(paprika) si o rosie taiata cubulete.Cand toate sunt calite bine,se
adauga o lingurita de faina,apoi se adauga putin cate putin,zeama de la
lentejas.Cand s-a omogenizat bine,se toarna peste lentejas,se adauga o
morcilla intreaga( optional),sau taiata felii daca e de Burgos,se da un
clocot,se potriveste de sare si piper si gata.Este bine sa se prepare de
o zi pe alta,pentru ca asa vor avea un gust mult mai bun.Pofta
buna,dragilor!
Suscribirse a:
Enviar comentarios
(
Atom
)
No hay comentarios :
Publicar un comentario