jueves, 17 de abril de 2014

U2

Formatia U2 a marcat profund muzica anilor '80, aducand in prim plan un suflu nou si schimbandu-si stilul de la album la album. Cei 4 baieti au adoptat un stil non-conformist, abordand piese al caror text ataca subiecte mai mult sau mai putin tabu in acea perioada, cu radacini adanci in Biblie si care milita pentru incetarea violentelor din Irlanda si Irlanda de Nord, precum si a celor din intreaga lume. În prim-plan a iesit charismatica figura a lui Bono, cel ce s-a impus ca lider inca de la prima lor intalnire si totodata creatorul versurilor despre care aminteam putin mai sus. Profund marcat de moartea prematura a mamei sale cu care nu avusese o relatie foarte stransa, Bono si-a descarcat sufletul in cantecele perioadei de inceput a lui U2 in care vorbeste mai mult sau mai putin voalat despre aceasta trauma si devine un adevarat apostol atunci cand imbraca textele intr-o haina religioasa, prin care satirizeaza fapte si persoane sau doar prezinta evenimentele biblice asa cum au fost ele.
Mai mult de 120 milioane albume vandute in activitatea lor ce se intinde deja peste mai bine de doua decenii dovedesc cu certitudine ca U2 si-a cimentat reputatia de "classic rock n'roll band". În plus, invatand din mers, ei au impartit memorabilele reusite si rarele infrangeri ale unei cariere absolut extraordinare. Si trebuie mentionat faptul ca grupul a ramas intact de-a lungul timpului, avand in prezent aceeasi componenta ca la inceput. Nici un membru nu a parasit formatia si nimeni din afara nu li s-a alaturat. U2 este singura formatie cu o cariera de asemenea anvergura ce a reusit aceasta performanta.
Una din foarte putinele formatii ce au reusit sa obtina un consistent succes, atat din partea fanilor cat si a criticilor , si aceasta timp de mai bine de doua decenii , U2 a atestat acest succes in propria conditie, pe ambele laturi ale industriei muzicale (cea artistica si cea de business). Începand cu zilele de pionierat din Dublin si pana in prezent, formatia s-a eliberat de limitarile traditionale impuse de obicei unei trupe rock. Combinand un sunet original cu versuri sincere si incarcate de un profund mesaj social, U2 a castigat respectul criticilor si pe cel al fanilor, acestia urmarindu-i cu fanatism peste tot in lume.

https://www.youtube.com/watch?v=7xnHvAqHBTo

No hay comentarios :

Publicar un comentario