lunes, 7 de abril de 2014

Human

Human este al paisprezecelea single al trupei de rock alternativ The Killers, și primul single de pe al treilea album de studio, Day & Age. A fost lansat pe YouTube pe data de 21 septembrie 2008, cu o zi înainte ca trupa să-l interpreteze pentru prima dată la BBC Radio 1. Data oficială a lansării este 22 septembrie 2008; pe 30 septembrie 2008 a avut loc și o lansare digitală. A devenit cel de-al treilea cântec al formației care a intrat în top 5 în UK Singles Chart (unde a atins locul 3). O premieră a reprezentat-o clasarea pe locul 2 în Olanda. A fost votat cel mai bun cântec al anului 2008 de către cititorii revistei Rolling Stone.

Melodia a primit critici favorabile, însă nu a fost scutită de ironii. Entertainment Weekly a denumit versul Are we human, or are we dancer? drept cel mai stupid vers al săptămânii, adăugând „cei mai mulți dansatori sunt oameni”, în vreme ce Rolling Stone a preferat să o clasifice în categoria „nonsensului clasic de tip The Killers”.

Brandon Flowers a descris melodia într-un interviu cu revista Rolling Stone în felul următor: „Johnny Cash îi întâlnește pe Pet Shop Boys”. Flowers a adăugat că melodia a fost creată împreună cu Stuart Price în timpul muncii la compilația Sawdust, modificările făcute ulterior pe linia melodică fiind nesemnificative. El a mărturisit că melodia nu a fost inclusă pe Sawdust „fiindcă era prea bună”.

A existat o confuzie lirică cu privire la versul din refren Are we human, or are we dancer?, care a declanșat multe dezbateri, deoarece nu se înțelegea clar dacă cuvântul din final este dancer sau denser - ceea ce ducea și la interpretări diferite ale melodiei. Brandon Flowers a risipit confuzia declarând că varianta corectă este dancer, versul fiind inspirat dintr-un comentariu făcut de jurnalistul Hunter S. Thompson despre cum America a crescut o generație de dansatori. Flowers a precizat în interviul pentru Rolling Stone că se simte iritat de confuzia asupra versului.

Coperta single-ului îl reprezintă pe chitaristul Dave Keuning, și este unul dintre cele patru portrete efectuate de Paul Normansell pentru albumul Day & Age.

https://www.youtube.com/watch?v=RIZdjT1472Y

No hay comentarios :

Publicar un comentario