viernes, 11 de abril de 2014

Aripioare picante

Una foto de Roxana Vasiliu.Se amesteca doua cani de faina cu o lingura de sare, o lingura de boia iute, o lingurita de piper, o lingurita de usturoi uscat, o lingurita rozmarin si o lingurita marar uscat. Cine le doreste mai picante, poate adauga 2-3 cayena maruntite.Separat se bat doua oua cu putin lapte (1 cana medie) si un strop de sare.Intr-un vas incapator se pun fulgii de porumb si se sfarama un pic cu mana , dar nu toti.Se da puiul prin faina, se scutura si se da prin ou, apoi prin fulgii de porumb. Cand se termina, se baga 20-30 de minute , la congelator.Daca nu se vor pune la congelator, nu vor fi crocante.Se prajesc in ulei incins (dar nu prea tare).Eu le prajesc in freidora si incing uleiul la 150 °, altfel se ard in exterior si raman crude in interior.Se serveste cu un strop de tabasco, sos de maioneza cu usturoi, sau sos de iaurt. Pofta buna, dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario