Se amesteca doua cani de faina cu o lingura de sare, o lingura
de boia iute, o lingurita de piper, o lingurita de usturoi uscat, o
lingurita rozmarin si o lingurita marar uscat. Cine le doreste mai
picante, poate adauga 2-3 cayena maruntite.Separat se bat doua oua cu
putin lapte (1 cana medie) si un strop de sare.Intr-un vas incapator se
pun fulgii de porumb si se sfarama un pic cu mana , dar nu toti.Se da
puiul prin faina, se scutura si se da prin ou, apoi prin
fulgii de porumb. Cand se termina, se baga 20-30 de minute , la
congelator.Daca nu se vor pune la congelator, nu vor fi crocante.Se
prajesc in ulei incins (dar nu prea tare).Eu le prajesc in freidora si
incing uleiul la 150 °, altfel se ard in exterior si raman crude in
interior.Se serveste cu un strop de tabasco, sos de maioneza cu usturoi,
sau sos de iaurt. Pofta buna, dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario