Se
pune carnea de curcan (eu am avut o pulpa), intr-o cratita cu doi catei
de usturoi, sare, cateva boabe de piper si o frunza de dafin, dar fara
apa.Se pune cratita acoperita, intr-o alta cratita cu apa si se da la
fiert, la foc mic, in jur de 2 ore jumate di verificand mereu sa aiba
apa ptr vapor.Nu se pune apa peste carne, deoarece zeama pe care o va
lasa, va fi mult mai gustoasa, iar carnea va avea un gust si o textura
deosebita.Cand e gata, se strecoara
zeama de la carne, se adauga 2-3 foi mici de gelatina si o cana de apa
calduta.Se dizolva bine gelatina, se taie carnea bucatele si se pune
intr-o forma (sau o tava de aluminiu de única folosinta), se lasa la
frigider peste noapte si se serveste cu un pic de boia pe deasupra.Pe
fundul formei, se poate pune o frunza de patrunjel sau cateva feliute de
ardei copt, pentru decor. Pofta buna, dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario