domingo, 27 de abril de 2014

Racitura de curcan

Una foto de Roxana Vasiliu.
Se pune carnea de curcan (eu am avut o pulpa), intr-o cratita cu doi catei de usturoi, sare, cateva boabe de piper si o frunza de dafin, dar fara apa.Se pune cratita acoperita, intr-o alta cratita cu apa si se da la fiert, la foc mic, in jur de 2 ore jumate di verificand mereu sa aiba apa ptr vapor.Nu se pune apa peste carne, deoarece zeama pe care o va lasa, va fi mult mai gustoasa, iar carnea va avea un gust si o textura deosebita.Cand e gata, se strecoara zeama de la carne, se adauga 2-3 foi mici de gelatina si o cana de apa calduta.Se dizolva bine gelatina, se taie carnea bucatele si se pune intr-o forma (sau o tava de aluminiu de única folosinta), se lasa la frigider peste noapte si se serveste cu un pic de boia pe deasupra.Pe fundul formei, se poate pune o frunza de patrunjel sau cateva feliute de ardei copt, pentru decor. Pofta buna, dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario