sábado, 19 de abril de 2014

Știați că...


Una foto de 321rentacar.
...Transalpina este cel mai înalt drum din România (2. 145 m) care poate fi traversat cu maşina. Inaugurarea acestui drum s-a făcut în anul 1938, dar modernizarea și asfaltarea au început abia în anul 2009. Acesta mai este numit și „Drumul Regelui”.

...Fabricarea unui automobil dureaza aproximativ 25 de ore. Surprinzător este faptul că aproape jumătate din acest timp, 10 ore, este alocat procesului de... vopsire.

... Nelipsitele ştergătoare sunt opera unei femei - Mary Anderson, americanca fiind official cea care în 1905 a dezvoltat un sistem mecanic de curăţire a parbrizului. O altă femeie cu un rol cheie în progresul automobilistic a fost Helen Blair Bartlett cea care a contribuit la perfecţionarea izolării bujiilor în anii ’30.

...Elveția este ţara cu cel mai mare Produs Intern Brut/locuitor din lume (43 800 dolari/loc.). Reprezintă unul dintre marile centre financiare ale lumii (primul loc pe Glob ca cifră de afaceri/locuitor).

... Cel mai bine conectat drum este Atlanterhavsveien din Norvegia, care se întinde pe 8 km şi are opt poduri care unesc tot atâtea insule.
Una foto de 321rentacar.

No hay comentarios :

Publicar un comentario