Cum
o reteta duce la alta, azi va propun o pasta de jumari, ideala pentru
un aperitiv sau ptr o gustarica langa bere.Saptamana trecuta, am facut
un "purcelus" cu carnea scoasa de pe o bucata de panceta, deci mi-a
ramas destula slanina, tocmai buna de topit.Se pun bucatile de slanina
cu putina sare mare, intr-o cratita incapatoare, la foc mic.Eu le adaug
trepat, ca sa poata iesi bine grasimea.Se amesteca din cand in cand si
se scot cand sunt bine prajite.Grasimea, se lasa 1/2
de ora la racit (dar sa nu se solidifice), apoi se strecoara si se pune
in borcane, perfecta ptr cornulete.Jumarile, se pot consuma simple,
poganele, in mancaruri sau, pasta.In bolul de la mixer se pun jumarile 1
ou fiert tare, si o ceapa mediana.Se tritureaza tot si se probeaza de
sare.Se serveste cu boia si ceapa rosie si se poate pastra in borcane,
mult timp.Pofta buna, dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario