sábado, 12 de abril de 2014

Pasta de jumari

Una foto de Roxana Vasiliu.
Cum o reteta duce la alta, azi va propun o pasta de jumari, ideala pentru un aperitiv sau ptr o gustarica langa bere.Saptamana trecuta, am facut un "purcelus" cu carnea scoasa de pe o bucata de panceta, deci mi-a ramas destula slanina, tocmai buna de topit.Se pun bucatile de slanina cu putina sare mare, intr-o cratita incapatoare, la foc mic.Eu le adaug trepat, ca sa poata iesi bine grasimea.Se amesteca din cand in cand si se scot cand sunt bine prajite.Grasimea, se lasa 1/2 de ora la racit (dar sa nu se solidifice), apoi se strecoara si se pune in borcane, perfecta ptr cornulete.Jumarile, se pot consuma simple, poganele, in mancaruri sau, pasta.In bolul de la mixer se pun jumarile 1 ou fiert tare, si o ceapa mediana.Se tritureaza tot si se probeaza de sare.Se serveste cu boia si ceapa rosie si se poate pastra in borcane, mult timp.Pofta buna, dragilor!
Una foto de Roxana Vasiliu.Una foto de Roxana Vasiliu.Una foto de Roxana Vasiliu.

No hay comentarios :

Publicar un comentario