lunes, 14 de abril de 2014

Elton John

Elton John a inceput sa cante la pian la trei sau patru ani si a studiat la Academia Regala de Muzica de la 11 ani. I-a urmat cursurile vreme de patru ani dar a renuntat inainte de examenele finale.
Prima formatie in care-a intrat se numea Bluesology. Avea 14 ani.
La 15 ani canta, in week-enduri intr-un pub in care are de-a face cu clienti beti ce-si varsa halbele in pianul sau.
Parintii lui Elton John si-au facut griji pentru directia muzicala a fiului lor – ar fi dorit ca acesta sa se indrepte mai degraba catre muzica clasica.
A participat la auditii pentru trupele King Crimson si Gentle Giant si a fost respins.
Porecla sa e Rocket Man – Omul racheta.
Prima colaborare cu textierul Bernie Taupin s-a materializat in 1967. Cantecul se chema “Scarecrow”. Cei doi nu se intalnisera niciodata, toata comunicarea muzicala dintre ei petrecandu-se prin … posta.
Elton John detine recordul pentru cel mai bine vandut single din istorie. Candle in the wind ’97 – un tribut adus printesei Diana, s-a vandut in peste 30 de milioane de exemplare.
In Statele Unite Elton John a vandut 69 de milioane de discuri. Asta-l plaseaza pe locul 9, intre Barbara Streisand (pe 8) si AC DC pe 10.
Cand a fost ridicat la rangul de cavaler, in 1998, Rocket Man a fost prezentat ca fiind Sir John Elton.
A reusit sa castige un singur trofeu la Brit Awards, dar l-a obtinut de doua ori. El a fost numit cel mai bun artist britanic in 1986 si in 1991.
In schimb Elton John compenseaza la Grammy – are nu mai putin de 5 premii. Primul a venit in 1986 pentru That’s What Friends Are For.

http://www.youtube.com/watch?v=NrLkTZrPZA4

No hay comentarios :

Publicar un comentario