lunes, 28 de abril de 2014

Peşte in sos de ardei

Una foto de Roxana Vasiliu.
Se dau bucatile de merluciu prin faina si se prajesc in ulei incins.Nu trebuie sa se faca de tot, ci doar sa prinda o culoare frumoasa.In alta cratita, se adauga din uleiul rezultat de la prajirea pestelui si se pune la calit o ceapa mare (de preferat, sa nu fie uscata)si se sareaza.Cand devine stravezie, se adauga un ardei rosu (dintre cei mari) si un ardei galben (iese bun si fara) si se calesc bine vreo 4-5 minute, apoi se pune o lingurita de faina si cand s-a incorporat, se toarna un pahar de vin alb.Dupa ce a iesit un pic alcoolul, se pune si 1/2 pahar de apa si se lasa la redus, la foc mic.Cand a scazut la jumatate, se introduc bucatile de peste si se continua fierberea, pana cand sunt gata.Se potriveste de sare si piper si se serveste cu patrunjel verde maruntit si mamaliga (si painea-i buna).Pofta buna, dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario