Se
dau bucatile de merluciu prin faina si se prajesc in ulei incins.Nu
trebuie sa se faca de tot, ci doar sa prinda o culoare frumoasa.In alta
cratita, se adauga din uleiul rezultat de la prajirea pestelui si se
pune la calit o ceapa mare (de preferat, sa nu fie uscata)si se
sareaza.Cand devine stravezie, se adauga
un ardei rosu (dintre cei mari) si un ardei galben (iese bun si fara)
si se calesc bine vreo 4-5 minute, apoi se pune o lingurita de faina si
cand s-a incorporat, se toarna un pahar de vin alb.Dupa ce a iesit un
pic alcoolul, se pune si 1/2 pahar de apa si se lasa la redus, la foc
mic.Cand a scazut la jumatate, se introduc bucatile de peste si se
continua fierberea, pana cand sunt gata.Se potriveste de sare si piper
si se serveste cu patrunjel verde maruntit si mamaliga (si painea-i
buna).Pofta buna, dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario