martes, 8 de abril de 2014

Lana Del Rey

Lana Del Rey (născută Elizabeth Woolridge Grant pe 21 iunie 1986) este o cântăreață și compozitoare americană care și-a făcut debutul discografic în anul 2010, odată cu lansarea albumului Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant. Discul nu s-a bucurat de succes, însă Lana avea să câștige notorietate un an mai târziu mulțumită piesei „Video Games”. Bucurându-se de susținerea publicațiilor online din întreaga lume, Del Rey a obținut în octombrie 2011 un contract de management cu casa de discuri Interscope Records, care s-a angajat să distribuie cel de-al doilea album de studio al artistei – Born to Die (lansat pe 30 ianuarie 2012).

Elizabeth Grant s-a născut la data de 21 iunie 1986 în orașul american de provincie Lake Placid și este primul copil al cuplului format din afaceristul Rob Grant și soția sa Pat (o directoare de vânzări);Lana are un frate și o soră mai mică: Charlie și Caroline. Provenind dintr-o familie iubitoare de muzică, Lana a cântat de la o vârstă fragedă la serbările școlii și în corul bisericii; ea avea să declare într-o serie de interviuri că a fost puternic influențată de muzica unor cântăreți precum Britney Spears, Elvis Presley sau Kurt Cobain.Deși a avut o copilărie liniștită, Elizabeth a început să consume droguri și alcool la vârsta de cincisprezece ani,iar părinții săi au fost nevoiți s-o trimită la internatul „Kent School”. Începând cu anul 2004 Grant s-a mutat în New York și s-a înscris la cursurile Universității Fordham, loc în care a studiat metafizica și „demonstrarea pe o cale matematică a existenței lui Dumnezeu”.În același timp Elizabeth a început să scrie versuri și poezii, a fost influențată de muzica unor cântăreți precum Bob Dylan sau Leonard Cohen și s-a implicat adesea în programe de ajutorare a persoanelor dependente de alcool și narcotice.

Pe parcursul șederii sale în New York, interpreta a cântat adesea în cluburi și restaurante sub numele Lizzy Grant, iar în anul 2008 a obținut un contract de management cu casa de discuri 5 Points. Prin intermediul acestei companii ea a lansat primul său disc EP, intitulat Kill Kill, la data de 28 octombrie 2008. În aceeași perioadă Grant a început să lucreze la primul său album de studio împreună cu producătorul american David Kahne. Interpreta a declarat ulterior: „David a vrut să lucreze cu mine la doar o zi după ce a ascultat discul meu demonstrativ. El era interesat să producă ceva diferit de muzica pop”. Primul album de studio al cântăreței, intitulat Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant, a fost lansat în ianuarie 2010 prin intermediul companiei 5 points. Concomitent Lizzy Grant a adoptat pseudonimul Lana Del Rey din dorința de a avea un nume care să „fie la fel de frumos ca și muzica în sine.” La doar două luni după lansare, albumul de debut al Lanei a fost scos din vânzare din dorința artistei, care a cumpărat drepturile de autor de la casa sa de discuri.

http://www.youtube.com/watch?v=nVjsGKrE6E8&feature=kp

No hay comentarios :

Publicar un comentario