lunes, 14 de abril de 2014

Freaks

long time ago...

Freaks  este un film american din 1932 , regizat de Tod Browning . În 1931 regizorul a obținut un mare succes cu Dracula . El a decis să se întoarcă la Metro-Goldwyn-Mayer , unde prietenul lui Harry Earles , un pitic german, a sugerat ideea de a adapta povestea lui Tod Robbins si anume Spurs! Freaks este un film american din 1932 , regizat de Tod Browning . În 1931 regizorul a obținut un mare succes cu Dracula . El a decis să se întoarcă la Metro-Goldwyn-Mayer , unde prietenul lui Harry Earles , un pitic german, a sugerat ideea de a adapta povestea lui Tod Robbins si anume Spurs!
citez :
A fost unul din cele mai cenzurate filme si totodata interzis in mai multe tari dar si intregul continent Australian. În Statele Unite, acest film a fost interzis într-un număr de state și orașe. Deși nu mai sunt în vigoare, unele legi nu au fost niciodată. abrogate în mod oficial. Prin urmare, este încă ilegal din punct de vedere tehnic ca acest film să fie prezentat unele zone ale SUA.
Intr-una din scrisorile primite de regizorul Tod Browning, o femeie revoltata i-a scris: "Pentru a pune astfel de creaturi într-un filmîn fața publicului este de neconceput."
Trustul PREMIERE a votat acest film ca fiind unul dintre "Cele 25 de filme cele mai periculoase".
Mai multi actori ''normali'' au regretat implicarea in acest film.
O femeie care a participat in 1932 la selecria actorilor, a pretins mai tarziu ca a avut un avort spontan si a dat MGM in judecata...
Deci, aveti grija la ce va inhamati cand decideti sa vedeti acest film (eu cred ca am prins o varianta cat de cat cenzurata, dar si sub aceasta forma, SOCANTA !!!)

No hay comentarios :

Publicar un comentario