Intr-o
cratita incapatoare (teflon sau ceramica),se face un bechamel cu o
lingura de unt ,doua linguri de ulei de masline ,3-4 linguri de faina si
smantana (nata para cocinar ).Nu trebuie sa fie o textura lichida
...Faina se va umfla ...mai degraba ca un
aluat moale ...Daca iese prea tare ,se poate adauga lapte .Amestecul
poate fi de mai multe feluri ,de exemplu cu resturi de mezeluri
(indiferent cate feluri sunt )sí putina branza (nu multa ,altfel
explodeaza la prajit :))...sau doar cu jamon maruntit si branza ,cu
spanac ,cu ciuperci ,cu creveti (in afara de mezeluri ,totul trebuie sa
fie prajit sau fiert )...in concluzie ...cu orice gasiti prin frigider
...Amestecatura ,maruntita bine ,se amesteca cu bechamelul .Se lasa la
rece ,aprox 2 ore .Apoi se formeaza crochetele cu mana ...se dau prin
pesmet ,apoi prin ou batut si din nou ,prin pesmet .Se prajesc in ulei
incins ,pana se rumenesc ,avand grija sa nu se arda .Aveti grija cata
sare adaugati ,daca folositi mezeluri spaniole ...la jamon ,nu trebuie
adaugat deloc .
Pofta buna ,dragilor !
No hay comentarios :
Publicar un comentario