jueves, 20 de marzo de 2014

Tanara Picasso

Alexandra Nechita (n. 27 august 1985, Vaslui) este o pictoriță și muralistă cubistă americană de origine română, care locuiește în Statele Unite ale Americii.
Alexandra Nechita are tablouri vandute la peste 250.000 euro. Intorcand un tablou al Alexandrei pe fiecare din cele 4 laturi, vom vedea cate un nou tablou, nu ca in cazul lui Picasso cand vom vedea numai 2 tablouri diferite. 

Totul a pornit de la o joaca. La 4 ani stia deja ce isi doreste sa devina, voia sa fie pictorita. Publicul din Romania a cunoscut-o pe Alexandra Nechita ca "Micuta Picasso". Peste noapte parca, artista s-a transformat intr-o tanara domnisoara. Are aproape 20 de ani si este studenta in anul al II-lea la University of California din Los Angeles (UCLA), universitatea cu cel mai mare renume in domeniul pregatirii artistilor din America.
TALENT. Fie ca e vorba de Paris, Londra sau Roma, in Tokyo, la Geneva sau in California, lucrarile Alexandrei fac parte din colectii publice, cat si particulare precum cele ale majestatii sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si a imparatului Akihito al Japoniei. Cel mai scump tablou l-a vandut la 15 ani unui om de afaceri din Singapore. A primit pe el 375.000 de dolari. Cu banii stransi a cumparat o casa in Beverly Hills, in care locuieste impreuna cu familia. De cand cu statutul de studenta, Alexandra are sansa sa lucreze alaturi de artisti pe care ii admira de cand avea 9-10 ani. Programul de la facultate insa nu ii mai permite sa mearga la expozitii personale sau de grup, in SUA si in afara tarii, decat in weekend. Cand este in vacanta pleaca in Hawaii si pe Batranul Continent. Dorinta ei este sa termine facultatea, sa se inscrie la masterat in arte la Londra si ca macar o data pe an sa ajunga in Romania.

No hay comentarios :

Publicar un comentario