jueves, 20 de marzo de 2014

Sepia a la plancha

Reteta zilei :sepia á la plancha.Sepia se spala, se taie bucatele, nici prea mici, nici prea mari (eu prefer sa o tal bucati, dar se poate pune si intreaga, taiata pe mijloc), si se pune pe plancha bine incinsa si unsa in ptealabil.Se prajeste pana prind culoare, nu se lasa foarte mult, pentru ca se intareste.Intre timp se pun doi catei de usturoi, sare,patrunjel verde si ulei de masline, intr-un bol inalt si se tritureaza cu mixerul 30 de secunde.Cand sepia e aproape gata, se pune parte de la salsa de usturoi. Se mai amesteca 2 minute si se poate scoate de pe plancha.Aceiasi procedura se poate utiliza ptr chipirones á la plancha.Se serveste imediat cu maioneza (optional) si lamaie.Pofta buna, dragilor !Sepia se spala, se taie bucatele, nici prea mici, nici prea mari (eu prefer sa o tal bucati, dar se poate pune si intreaga, taiata pe mijloc), si se pune pe plancha bine incinsa si unsa in ptealabil.Se prajeste pana prind culoare, nu se lasa foarte mult, pentru ca se intareste.Intre timp se pun doi catei de usturoi, sare,patrunjel verde si ulei de masline, intr-un bol inalt si se tritureaza cu mixerul 30 de secunde.Cand sepia e aproape gata, se pune parte de la salsa de usturoi. Se mai amesteca 2 minute si se poate scoate de pe plancha.Aceiasi procedura se poate utiliza ptr chipirones á la plancha.Se serveste imediat cu maioneza (optional) si lamaie.Pofta buna, dragilor !

No hay comentarios :

Publicar un comentario