jueves, 13 de marzo de 2014

Potaje de garbanzos con bacalao

Reteta zilei:potaje de garbanzos con bacalao.Se pune la fiert,garbanzos(pusi  la inmuiat cu o seara inainte),un morcov,o ceapa mica 2 cuisoare si o frunza de dafin.Separat.intr-o cratita incapatoare,se pune la calit ceapa ,apoi cand e aproape calita(fara sa fie arsa),se adauga doi catei de usturoi,taiati fin si un pic de paprika.Imediat se adauga doua rosii,curatate si taiate foarte marunt.Se amesteca bine,iar cand rosiile sunt calite bine,se adauga spanacul.Daca e spanac congelat,se taie bucati (ca sa nu atarne din lingura),iar daca e spanac proaspat,se fierbe in prealabil.Din cand in cand,se probeaza boabele de garbanzos,cand sunt gata,se scoate ceapa si morcovul,si peste,se adauga spanacul calit.se da un clocot,apoi se adauga bacalao (bucati sau fasii) si nu se mai amesteca(doar se misca oala),pana nu e gata bacalao,se face foarte repede.Daca bacalao e proaspat(sau congelat),se pune  direct in oala,daca e sarat,se pune in apa,la desarat.Fiind o mancare de legume,e preferabil sa se consume a doua zi...asa se evidentiaza gustul,mult mai bine.Pofta buna,dragilor!Se pune la fiert,garbanzos(pusi la inmuiat cu o seara inainte),un morcov,o ceapa mica 2 cuisoare si o frunza de dafin.Separat.intr-o cratita incapatoare,se pune la calit ceapa ,apoi cand e aproape calita(fara sa fie arsa),se adauga doi catei de usturoi,taiati fin si un pic de paprika.Imediat se adauga doua rosii,curatate si taiate foarte marunt.Se amesteca bine,iar cand rosiile sunt calite bine,se adauga spanacul.Daca e spanac congelat,se taie bucati (ca sa nu atarne din lingura),iar daca e spanac proaspat,se fierbe in prealabil.Din cand in cand,se probeaza boabele de garbanzos,cand sunt gata,se scoate ceapa si morcovul,si peste,se adauga spanacul calit.se da un clocot,apoi se adauga bacalao (bucati sau fasii) si nu se mai amesteca(doar se misca oala),pana nu e gata bacalao,se face foarte repede.Daca bacalao e proaspat(sau congelat),se pune direct in oala,daca e sarat,se pune in apa,la desarat.Fiind o mancare de legume,e preferabil sa se consume a doua zi...asa se evidentiaza gustul,mult mai bine.Pofta buna,dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario