domingo, 9 de marzo de 2014

Osso bucco cu sos de legume

MISE EN PLACE:
-1,4 kg osso bucco de porc (in Mercadona vine in țiple)
-1 ceapa
-1 ardei rosu
-1 ardei verde
-2 morcovi
-100 gr ciuperci
-3 foi de dafin
-200 ml vin alb
-sare
-piper
-făină albă
-oțet de Modena
MOD DE PREPARARE:
-Carnea se sărează si se piperează, se da prin făină si se prăjește in puțin ulei de măsline. Se scoate pe hârtie de bucătărie si se rezervă.
-Legumele se spala , se taie in julienne și se calesc in putin ulei.
-Se așează carnea intr-o cratiță(de preferat sub presiune tip kukta) se pun verdeturile călite ,vinul alb si apă până se acoperă carnea.Se adaugă si ciupercile taiate.
-Se pune la foc aprox 12 min in oala expres. Sau 35-40 intr-o oală convențională.

Cand este fiartă carnea se scoate intr-o tavă de cuptor.
In alta cratiță se pune aprox 150 ml de oțet de Modena la fiert..Când a scăzut la jumătate se adauga legumele si sosul de la fierberea cărnii.
Se fierbe inca 8- 10 minute.
Se toarnă acest sos peste carnea din tava.
Poftă bună!
Este o rețetă care se poate face de pe o zi pe alta si doar trebuie încălzită in cuptor.
Merge de minune cu cartofi puré sau orez natur.
Una foto de Dragos Arman.Una foto de Dragos Arman.
Una foto de Dragos Arman.Una foto de Dragos Arman.
 
Reteta apartine lui Dragos Arman

No hay comentarios :

Publicar un comentario