MISE EN PLACE:
-1,4 kg osso bucco de porc (in Mercadona vine in țiple)
-1 ceapa
-1 ardei rosu
-1 ardei verde
-2 morcovi
-100 gr ciuperci
-3 foi de dafin
-200 ml vin alb
-sare
-piper
-făină albă
-oțet de Modena
MOD DE PREPARARE:
-Carnea se sărează si se piperează, se da prin făină si se prăjește in puțin ulei de măsline. Se scoate pe hârtie de bucătărie si se rezervă.
-Legumele se spala , se taie in julienne și se calesc in putin ulei.
-Se așează carnea intr-o cratiță(de preferat sub presiune tip kukta) se pun verdeturile călite ,vinul alb si apă până se acoperă carnea.Se adaugă si ciupercile taiate.
-Se pune la foc aprox 12 min in oala expres. Sau 35-40 intr-o oală convențională.
Cand este fiartă carnea se scoate intr-o tavă de cuptor.
In alta cratiță se pune aprox 150 ml de oțet de Modena la fiert..Când a scăzut la jumătate se adauga legumele si sosul de la fierberea cărnii.
Se fierbe inca 8- 10 minute.
Se toarnă acest sos peste carnea din tava.
Poftă bună!
Este o rețetă care se poate face de pe o zi pe alta si doar trebuie încălzită in cuptor.
Merge de minune cu cartofi puré sau orez natur.
-1,4 kg osso bucco de porc (in Mercadona vine in țiple)
-1 ceapa
-1 ardei rosu
-1 ardei verde
-2 morcovi
-100 gr ciuperci
-3 foi de dafin
-200 ml vin alb
-sare
-piper
-făină albă
-oțet de Modena
MOD DE PREPARARE:
-Carnea se sărează si se piperează, se da prin făină si se prăjește in puțin ulei de măsline. Se scoate pe hârtie de bucătărie si se rezervă.
-Legumele se spala , se taie in julienne și se calesc in putin ulei.
-Se așează carnea intr-o cratiță(de preferat sub presiune tip kukta) se pun verdeturile călite ,vinul alb si apă până se acoperă carnea.Se adaugă si ciupercile taiate.
-Se pune la foc aprox 12 min in oala expres. Sau 35-40 intr-o oală convențională.
Cand este fiartă carnea se scoate intr-o tavă de cuptor.
In alta cratiță se pune aprox 150 ml de oțet de Modena la fiert..Când a scăzut la jumătate se adauga legumele si sosul de la fierberea cărnii.
Se fierbe inca 8- 10 minute.
Se toarnă acest sos peste carnea din tava.
Poftă bună!
Este o rețetă care se poate face de pe o zi pe alta si doar trebuie încălzită in cuptor.
Merge de minune cu cartofi puré sau orez natur.
No hay comentarios :
Publicar un comentario