lunes, 10 de marzo de 2014

Lentejas

Reteta zilei:Lentejas (Linte).Se pune lintea la fiert cu un os de jamon,3 catei de usturoi,morcov taiat rondele,o frunza de telina si o frunza de dafin .Cand sunt fierte,se retrag de pe foc.Separat se caleste un pic de ceapa,chorizo(dulce) taiat marunt,jumatate de lingurita de pimenton (paprika) si o rosie taiata cubulete.Cand toate sunt calite bine,se adauga o lingurita de faina,apoi se adauga putin cate putin,zeama de la lentejas.Cand s-a omogenizat bine,se toarna peste lentejas,se adauga o morcilla intreaga( optional),sau taiata felii daca e de Burgos,se da un clocot,se potriveste de sare si piper si gata.Este bine sa se prepare de o zi pe alta,pentru ca asa vor avea un gust mult mai bun.Pofta buna,dragilor!Lentejas (Linte).Se pune lintea la fiert cu un os de jamon,3 catei de usturoi,morcov taiat rondele,o frunza de telina si o frunza de dafin .Cand sunt fierte,se retrag de pe foc.Separat se caleste un pic de ceapa,chorizo(dulce) taiat marunt,jumatate de lingurita de pimenton (paprika) si o rosie taiata cubulete.Cand toate sunt calite bine,se adauga o lingurita de faina,apoi se adauga putin cate putin,zeama de la lentejas.Cand s-a omogenizat bine,se toarna peste lentejas,se adauga o morcilla intreaga( optional),sau taiata felii daca e de Burgos,se da un clocot,se potriveste de sare si piper si gata.Este bine sa se prepare de o zi pe alta,pentru ca asa vor avea un gust mult mai bun.Pofta buna,dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario