domingo, 23 de marzo de 2014

Piept de pui umplut cu spanac si garnitura de orez

Una foto de Roxana Vasiliu.
Una foto de Roxana Vasiliu.Una foto de Roxana Vasiliu.Se pun feliile de piept de pui, in folie transparenta si se "bat" cu grija, pentru a se subtia.Intr-o cratita, se pune o ceapa mica cu putin ulei si cand e calita, se adauga un catel de usturoi, tocat marunt, apoi se pune spanacul fiert (sau congelat), tocat marunt si scurs bine de apa.Se amesteca bine si se adauga 1/2 lingurita de smantana, apoi smantana.Se incorporeaza bine, iar daca e prea moale, se lasa un pic la scazut.Se adauga marar tocat , sare si se retrage de pe foc.Nu trebuie sa fíe fierbinte, dar nici rece. Se transfera puiul pe folie de aluminiu, se pune cascaval ras, apoi un strat de spanac si se ruleaza cu ajutorul foliei, apoi se impacheteaza in aceiasi folie.In mijloc se poate pune ardei rosu, proaspat.Cand sunt bine rulate si impachetate, se dau la cuptor intr-o tava cu putin ulei.Dupa 15 minute se scot, se indeparteaza folia, se adauga, sare piper si boia si se dau la cuptor, din nou, pana se rumenesc.Separat , se pun la fiert in apa cu sare, sparanghel verde, taiat cubulete,1/4 de ardei rosu cubulete, pic de mazare congelata si orezul.Cand sunt fierte, se scurg cu ajutorul unei site si se trec prin apa rece.Se face o omleta si se taie bucatele mici.Intr-o tigaie de teflón (sau cerámica), se pune putin ulei, orezul cu legume si omleta.Se amesteca bine, pana cand se incalzeste.Se serveste fierbinte, impreuna cu rulourile de pui, peste care se poate adauga sos de soia. Pofta buna, dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario