jueves, 13 de marzo de 2014

Twin Peaks

Twin Peaks este un serial polițist științifico-fantastic american creat de David Lynch și Mark Frost. Acțiunea se desfășoară în orășelul fictiv Twin Peaks din nord-estul statului american Washington. Exterioarele au fost filmate în nord-vestul acestui stat, în localitățile Snoqualmie și North Bend, în timp ce majoritatea scenelor de interior au fost filmate într-o clădire comercială dezafectată din San Fernando Valley.
Serialul a fost difuzat pe canalul de televiziune American Broadcasting Company din Statele Unite ale Americii în două sezoane distincte, rulând între 8 aprilie 1990 și 10 iunie 1991, pe parcursul a 30 de episoade, împărțite între cele două sezoane, care au rulat 8, respectiv 22 de episoade.
Compozitorul Angelo Badalamenti, care a contribuit frecvent la proiectele lui Lynch, a realizat coloana sonoră a serialului, creând, printre alte piese, leitmotivul „Laura’s Theme”, celebra melodie de generic. Câteva melodii au fost împrumutate de pe albumul „Floating Into the Night” a lui Julee Cruise, scris în mare parte de Badalamenti și Lynch și lansat în 1989. Cântecele „Falling”, „The Nightingale” și „Into the Night”, care se găsesc în varianta completă pe album, au fost utilizate în diverse episoade.

https://www.youtube.com/watch?v=dTp6d7Bw79A

No hay comentarios :

Publicar un comentario