jueves, 13 de marzo de 2014

10 intrebuintari inedite ale cojilor de portocale

Obisnuiesti sa mananci portocale, mandarine sau clementine? N-ar fi rau sa pastrezi din cand in cand cojile, ele iti pot fi de un real folos in casa, gradina sau in ritualurile tale de infrumusetare. 
La ce sunt bune cojile de portocala?
1. Combat acneea
Masarea tenului cu coji de portocala ajuta la curatarea porilor si la ameliorarea acneei. De asemenea, eficienta este si masca de fata din coji de portocale date prin blender. 
2. Dau luminozitate pielii
Ai un ten tern si imbatranit? Nu ai rabdare sa iti prepari masti de fata? Solutia este sa te masezi pe fata cu coji de portocala, acestea functioneaza ca un adevarat agent de iluminare pentru ten. Cojile de portocala sunt bogate in nutrienti si fitonutrienti care dau fermitate si stralucire pielii. Stiai ca 100 de grame de coji de portocala contin mai multa vitamina C decat aceeasi cantitate de fruct? 
3. Elimina punctele negre
O idee excelenta de a elimina punctele negre de pe fata este sa prepari o pasta din 2 linguri de iaurt si coji de portocala uscate. Pentru a obtine o pasta, cojile de portocala trebuie rasnite fin, pana se obtine o pulbere. Aplica pasta pe fata si maseaza-te usor, o sa observi ca punctele negre vor fi eliminate. 
4. Functioneaza perfect ca scrub pentru corp
Masajul cu scrub din coji de portocale te va ajuta nu numai sa scapi de celulele moarte de la suprafata pielii, ci sa iti si relaxezi muschii. Cum iti prepari scrubul perfect din coji de portocale? Lasa la uscat pentru o saptamana mai multe coji de portocale, dupa care da-le printr-o rasnita si transforma-le in pudra. Amesteca aceasta pudra cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de ulei de masline si maseaza-te pe corp.
5. Dau stralucire mobilelor
Pe langa faptul ca au un miros placut, cojile de portocale dau stralucire mobilelor fara sa le pateze. Ele functioneaza ca un fel de burete care absoarbe praful si curata mobila.
6. Alunga insectele
Ai probleme cu insectele? Ti s-a umplut casa de furnici, iar plantele tale sunt atacate de tot felul de mici vietati? Pune coji de portocale in zonele unde apar insectele si o sa scapi de problema.
7. Tin pisicile la distanta
Daca pisicile tale obisnuiesc sa isi faca de cap cu solul de la plante, pune la baza plantelor niste coji de portocale, de lamai sau de grapefruit si acestea vor fi tinute la distanta.
8. Elimina mirosul neplacut din pantofi
Ai niste pantofi care au capatat un miros neplacut si nu-ti mai vine sa te descalti cand mergi in vizita? Pune peste noapte cate un saculet de coji de portocala in fiecare pantof si mirosul va fi eliminat. 
9. Calmeaza intepaturile de insecte
Maseaza-te cu o coaja de portocale pe zona afectata si senzatia de mancarime va disparea.
10. Absorb mirosurile neplacute din frigider
Nu iti place cum miroase frigiderul tau? Ti se pare ca oricat l-ai spala, mirosul neplacut ramane? Atunci tine permanent in frigider un bol cu coji de portocala si o sa iti faca placere sa deschizi frigiderul.

No hay comentarios :

Publicar un comentario