viernes, 7 de marzo de 2014

Ciorba de burta

Reteta zilei:ciorba de burta.Se spala bine burta si se pune la fiert cu un os de vita(fara carne),boabe de piper,o foaie de dafin,si sare.Eu,personal,o pun la fiert,doar  cu sare,iar dupa primul clocot,arunc apa.Stiu ca sunt persoane care pun zarzavat,eu nu pun absolut nimic.Cand burta e bine fiarta,se scoate ,se raceste si se taie fideluta.Se caleste un morcov si peste se adauga zeama de la fiert burta,burta taiata fideluta si se potriceste de sare.Se dreg 3-4 galbenusuri cu smantana ,se adauga putina zeama ,apoi se incorporeaza in ciorba.Se da un clocot,apoi se adauga putin otet si un pic de patrunjel tocat(optional).Pofta buna,dragilor.Maine...inca nu stiu,mai incolo ma decid ;)
Se spala bine burta si se pune la fiert cu un os de vita (fara carne), boabe de piper,o foaie de dafin,si sare. Eu,personal,o pun la fiert,doar cu sare,iar dupa primul clocot,arunc apa. Stiu ca sunt persoane care pun zarzavat,eu nu pun absolut nimic. Cand burta e bine fiarta,se scoate ,se raceste si se taie fideluta. Se caleste un morcov si peste se adauga zeama de la fiert burta, burta taiata fideluta si se potriveste de sare. Se dreg 3-4 galbenusuri cu smantana ,se adauga putina zeama ,apoi se incorporeaza in ciorba.Se face un mujdei de usturoi si se incorporeaza in ciorba.Se da un clocot,apoi se adauga putin otet si un pic de patrunjel tocat(optional). Pofta buna,dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario