Se
toaca cubulete 2-3 cepe mari ,1 ardei rosu ,2morcovi ,1/2 praz si se
calesc bine .Important ,ceapa sa fie bine calita iar cubuletele sa nu
fie foarte mici .Se adauga o frunza de dafin ,sare si piper ,apoi se
adauga bucatile de pui .Dupa ce s-au prajit un pic cu legumele ,se
adauga vin alb sau sampanie si se da la foc mic ,pana se face puiul
...Vinul sau sampania trebuie sa acopere bine toata carnea ...daca se
evapora si carnea nu e gata ,se adauga apa ...Cand e carnea gata ,se
scot bucatile ,se adauga curry (dupa gust ) in sos si o mana de mazare
congelata .Se mai lasa 5 minute pe foc ,apoi se tritureaza tot (foaia de
dafin ,se scoate )...pana se face un sos omogen ...daca e prea lichid
,se poate adauga putina faina .Se pun bucatile de carne intr-o tava ,iar
sosul se pune peste .Se adauga patrunjel taiat marunt .Se poate folosi
carne de pui ,muschi de porc sau carrilada .
Pofta buna ,dragilor .
No hay comentarios :
Publicar un comentario