sábado, 1 de marzo de 2014

Pui al curry si sampanie

Reteta zilei :pui al curry si sampanie
Se toaca cubulete 2-3 cepe mari ,1 ardei rosu ,2morcovi ,1/2 praz si se calesc bine .Important ,ceapa sa fie bine calita iar cubuletele sa nu fie foarte mici .Se adauga o frunza de dafin ,sare si piper ,apoi se adauga bucatile de pui .Dupa ce s-au prajit un pic cu legumele ,se adauga vin alb sau sampanie si se da la foc mic ,pana se face puiul ...Vinul sau sampania trebuie sa acopere bine toata carnea ...daca se evapora si carnea nu e gata ,se adauga apa ...Cand e carnea gata ,se scot bucatile ,se adauga curry (dupa gust ) in sos si o mana de mazare congelata .Se mai lasa 5 minute pe foc ,apoi se tritureaza tot (foaia de dafin ,se scoate )...pana se face un sos omogen ...daca e prea lichid ,se poate adauga putina faina .Se pun bucatile de carne intr-o tava ,iar sosul se pune peste .Se adauga patrunjel taiat marunt .Se poate folosi carne de pui ,muschi de porc sau carrilada .
Pofta buna ,dragilor .

No hay comentarios :

Publicar un comentario