sábado, 1 de marzo de 2014

Tofu

TOFU 

Tofu este un preparat culinar obtinut din laptele de soia coagulat si presat, pana la obtinerea unor blocuri de tofu. Pentru a face tofu, este nevoie de soia, apa si un agent de coagulare.

Una dintre proprietatile sale esentiale este ca tofu are o mare abilitate de a absorbi noi arome. Aceasta versatilitate face ca tofu sa fie folosit in foarte multe feluri in bucatarie, mereu inventandu-se noi modalitati de a-l include in preparate.

Calitatile lui erau candva cunoscute si exploatate numai in Asia. Insa astazi, tofu este folosit in toata lumea. A fost descoperit cu 2000 de ani in urma de catre chinezi, insa denumirea lui provine din limba japoneza.

Una dintre denumirile sale este “branza Asiei”, denumire care vine ca urmare a asemanarii bucatii de tofu cu o bucata rentangulara de branza. 

Tofu este bogat in proteine si in calciu. De asemenea, tofu contine minerale si antioxidanti si este recomandat persoanelor care au probleme cu colesterolul, precum si femeilor aflate la menopauza.
Tofu este un preparat culinar obtinut din laptele de soia coagulat si presat, pana la obtinerea unor blocuri de tofu. Pentru a face tofu, este nevoie de soia, apa si un agent de coagulare.
Una dintre proprietatile sale esentiale este ca tofu are o mare abilitate de a absorbi noi arome. Aceasta versatilitate face ca tofu sa fie folosit in foarte multe feluri in bucatarie, mereu inventandu-se noi modalitati de a-l include in preparate.

Calitatile lui erau candva cunoscute si exploatate numai in Asia. Insa astazi, tofu este folosit in toata lumea. A fost descoperit cu 2000 de ani in urma de catre chinezi, insa denumirea lui provine din limba japoneza.

Una dintre denumirile sale este “branza Asiei”, denumire care vine ca urmare a asemanarii bucatii de tofu cu o bucata rentangulara de branza.

Tofu este bogat in proteine si in calciu. De asemenea, tofu contine minerale si antioxidanti si este recomandat persoanelor care au probleme cu colesterolul, precum si femeilor aflate la menopauza.

No hay comentarios :

Publicar un comentario