Se
taie cubulete o ceapa mediana ,un morcov si un sfert de praz,sare si
piper .Se calesc bine .Separat ,se pun ficateii (eu folosesc ficatei de
pui ...cei care se vand la galetusa ) la fiert in apa ,dar fara a adauga
sare .Trebuie sa fie fierti bine ...dar nici chiar sa se rupa .Peste
ceapa si morcovul calit ,se adauga ficateii si se calesc 5-10 minute .Se
adauga 1/5 cutie de nata para montar si cocinar de Pascual (de exemplu
...dar oricare e buna ),de 200 ml,se da un clocot si se lasa la racit
,vreo 15 minute .Se tritureaza tot ,impreuna cu un mar ,mare ,fara coaja
si fara seminte ,pana se formeaza o pasta omogena ,se adauga o lingura
de unt .Daca iese prea tare ,se poate adauga smantana .Daca aveti
impresia ca e prea lichid tineti cont ca rece ,va schimba consistenta
.Se pune in borcanele micute ,se dau la baño maria,in cuptor ,apoi cand
vedem ca se umfla un pic ,se scot si li se pune capacul imediat ,apoi se
pun cu capacul in jos .Se pastreaza la rece .Pofta buna ,dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario