domingo, 2 de marzo de 2014

Vinete umplute

Reteta zilei :Vinete umplute
Se iau vinetele ,se spala bine ,se taie in lung si cu grija ,se scobesc ,scotand doar partea cu seminte .Se dau prin faina si se prajesc putin in ulei .Cam 2minute pe fiecare parte ,altfel se inmoaie prea mult .Intr-o tigaie ,se caleste ceapa ,se adauga pulpa de la vinete si carnea tocata ,sare ,piper si o rosie taiata bucatele .Se calesc bine ,pana se face carnea .Se pun vinetele prajite intr-o tava (sau un recipient de yena ),cu grija ,sa nu se rupa ,preferibil cu o lingura .Se dau la cuptor ,pana se rumeneste un pic ,apoi se scot ,se pune bechamelul pe deasupra (de data asta se poate face doar cu lapte ,nu trebuie sa fie foarte gros ),branza rasa si ardei de decor ,si se da la cuptor ,pana prinde culoare .Se pot folosi vinelele crude ,daca vi se pare prea mult de munca ,nu va avea acelasi gust ,dar e mai rapid .Pofta buna ,dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario