Se
iau vinetele ,se spala bine ,se taie in lung si cu grija ,se scobesc
,scotand doar partea cu seminte .Se dau prin faina si se prajesc putin
in ulei .Cam 2minute pe fiecare parte ,altfel se inmoaie prea mult
.Intr-o tigaie ,se caleste ceapa ,se adauga
pulpa de la vinete si carnea tocata ,sare ,piper si o rosie taiata
bucatele .Se calesc bine ,pana se face carnea .Se pun vinetele prajite
intr-o tava (sau un recipient de yena ),cu grija ,sa nu se rupa
,preferibil cu o lingura .Se dau la cuptor ,pana se rumeneste un pic
,apoi se scot ,se pune bechamelul pe deasupra (de data asta se poate
face doar cu lapte ,nu trebuie sa fie foarte gros ),branza rasa si ardei
de decor ,si se da la cuptor ,pana prinde culoare .Se pot folosi
vinelele crude ,daca vi se pare prea mult de munca ,nu va avea acelasi
gust ,dar e mai rapid .Pofta buna ,dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario