martes, 4 de marzo de 2014

Catch Me If You Can

Povestea unui impostor adevarat. Filmul se bazeaza pe o biografie reala a lui Frank Abagnale, Jr un tanar care s-a dat drept doctor, avocat si copilot la o linie aeriana foarte importanta dar de fapt, Frank nici n-a absolvit liceul! El a reusit sa ajunga in scurt timp cel mai mare jefuitor de banci din America.
Prinde-mă! Dacă poți! (engleză: Catch Me If You Can) este o comedie americană a casei Amblin Entertainment din 2002. Protagoniștii filmului sunt Leonardo DiCaprio și Tom Hanks, antrenați într-un joc de-a șoarecele și pisica.
Totul începe cu divorțul părinților lui Frank W. Abagnale (Leonardo DiCaprio) care se decide să plece de acasă și să trăiască de pe urma cecurilor falsificate. Încet, încet a devenit doctor, avocat și copilot, numai că el era încă la liceu. A devenit un bun falsificator de cecuri și un maestru al ascunzișului. Agentul FBI Carl Hanratty (Tom Hanks) se află pe urmele sale, dar de cele mai multe ori ajunge prea târziu. Între timp Frank face o avere, pe care o cheltuiește pe distracții. Una dintre acestea ar fi o prostituată, interpretată de Jennifer Garner.
Mecanismul de falsificare se bazează pe schimbarea unei singure cifre din codul cecului, ce îi trimite pe polițiști spre o filială a băncii din alt stat. Până ce infracțiunea este descoperită, Frank e de mult plecat. Într-un final, Carl îl prinde pe Frank, dar își asumă riscul de a-l elibera, pentru a face din el un agent FBI, specialist în falsificare cecurilor.

No hay comentarios :

Publicar un comentario