sábado, 3 de mayo de 2014

Ciorbita cu coaste afumate

Una foto de Roxana Vasiliu.Se pun coastele la fiert si cand sunt pe jumatate fierte, se adauga zarzavatul (morcovi, telina, patrunjel radacina)taiat cubulete.Telina mea, are un aspect ciudat, pentru ca e congelata. Cum nu gasesc decat telina foarte mare, o curat, o tai bucatele sau o razui , pastrez cateva bucati mai maricele (pentru supe), si la congelator cu ea, se pastreaza excelent.Revenind la ciorbita, cand s-a inmuiat zarzavatul, se adauga o mana de orez si vreo doi cartofi (depinde de cantitate), taiati cubulete. Se potriveste de sare si piper.Se amesteca doua galbenusuri cu smantana si se drege ciorbita, dar, cand o luam de pe foc.Se poate acri cu putin otet.Se presara tarhon (estragón ) si...sa aveti pofta buna, dragilor!


No hay comentarios :

Publicar un comentario