martes, 27 de mayo de 2014

Carrillada en salsa


Una foto de Roxana Vasiliu.
Azi, "carrillada en salsa"...sau "obrajori de porc cu sos".Bucatile de carne, se curata de pielite si de stratul subtire de grasime (in poza, apare una necuratata), apoi se cresteaza pe lung, se sareaza si se dau prin faina. Se prajesc in ulei incins, nu foarte mult ci doar cat sa se inchida porii.Acelasi ulei, se pune intr-o cratita mai inalta, se adauga doua cepe mari (eu pun una alba si una rosie), doi morcovi, ardei rosu si verde , un pic de sare si se calesc bine (fara sa se arda).Se adauga bucatile de carne, doua rosii taiate bucatele , o frunza de dafin, piper, un pahar de vin rosu si se lasa la fiert, pana se evapora alcoolul. Se adauga apa (sa fíe cam trei degete deasupra), se acopera si se lasa la foc mic, pana e gata carnea.Se spune ca se mananca fara cutit si ca este bine facuta, cand poate fi taiata cu furculita.Cand e gata, se scot bucatile de carne si foaia de dafin, iar sosul ramas, se tritureaza (nu stiu varianta romaneasca ),se potriveste de sare , se adauga un varf de cutit de camino si alt varf de cutit de curry. In acest sos, se pune carnea din nou. Se serveste cu cartofi prajiti,orez, legume sau orice va place. Pofta buna, dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario