Azi,
"carrillada en salsa"...sau "obrajori de porc cu sos".Bucatile de
carne, se curata de pielite si de stratul subtire de grasime (in poza,
apare una necuratata), apoi se cresteaza pe lung, se sareaza si se dau
prin faina. Se prajesc in ulei incins, nu foarte mult ci doar cat sa se
inchida porii.Acelasi ulei, se pune intr-o cratita mai inalta, se adauga
doua cepe mari (eu pun una alba si una rosie), doi morcovi,
ardei rosu si verde , un pic de sare si se calesc bine (fara sa se
arda).Se adauga bucatile de carne, doua rosii taiate bucatele , o frunza
de dafin, piper, un pahar de vin rosu si se lasa la fiert, pana se
evapora alcoolul. Se adauga apa (sa fíe cam trei degete deasupra), se
acopera si se lasa la foc mic, pana e gata carnea.Se spune ca se mananca
fara cutit si ca este bine facuta, cand poate fi taiata cu
furculita.Cand e gata, se scot bucatile de carne si foaia de dafin, iar
sosul ramas, se tritureaza (nu stiu varianta romaneasca
),se potriveste de sare , se adauga un varf de cutit de camino si alt
varf de cutit de curry. In acest sos, se pune carnea din nou. Se
serveste cu cartofi prajiti,orez, legume sau orice va place. Pofta buna,
dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario