viernes, 13 de junio de 2014

Chiftelute de vinete cu sos tzatziki

Pentru ca ceea ce vedeti, sunt chiftelute de vinete cu sos tzatziki (plus un pic de ardei iute).Deci, se coc vinetele, se cojesc si se lasa la scurs si racit. Se toaca foarte fin 1/2 de ceapa mica (pentru trei vinete normale) si un catel de usturoi.Se adauga o felie de paine inmuiata in lapte si mai apoi scursa bine, sare, piper, patrunjel verde si bineanteles, vinetele tocate bine.Se mai pune un galbenus de ou si pesmet cat cuprinde. Asta inseamna, pana devine o pasta maleabila din care se pot forma chiftelute...sa nu fie nici prea tare.Se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Sosul e extrem de usor de facut:se piseaza un catel de usturoi, se adauga castravete curatat de coaja si de seminte, apoi dat pe razatoarea mare (eu il las cateva minute, pe hartie aborbanta), sare, marar si iaurt.Pofta buna, dragilor !

No hay comentarios :

Publicar un comentario