Pentru ca ceea ce vedeti, sunt chiftelute de vinete cu sos tzatziki
(plus un pic de ardei iute).Deci, se coc vinetele, se cojesc si se lasa
la scurs si racit. Se toaca foarte fin 1/2 de ceapa mica (pentru trei
vinete normale) si un catel de usturoi.Se adauga o felie de paine
inmuiata in lapte si mai apoi scursa bine, sare, piper, patrunjel verde
si bineanteles, vinetele tocate bine.Se mai pune un galbenus de ou si
pesmet cat cuprinde. Asta inseamna, pana
devine o pasta maleabila din care se pot forma chiftelute...sa nu fie
nici prea tare.Se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Sosul e
extrem de usor de facut:se piseaza un catel de usturoi, se adauga
castravete curatat de coaja si de seminte, apoi dat pe razatoarea mare
(eu il las cateva minute, pe hartie aborbanta), sare, marar si
iaurt.Pofta buna, dragilor !
No hay comentarios :
Publicar un comentario