sábado, 7 de junio de 2014

Caltabosi

In primul rand, se pun organele de porc la fiert (ficat,inima plamani), fara sare, doar cu doua foi de dafin si cateva boabe de piper.Limba de porc, se pune separat, in apa cu sare si daca doriti se poate pune si ceva carne de porc cu grasime.Se fierb bine toate, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. In apa in care au fiert organele (trebuie spumata bine in timpul fierberii), se arunca niste orez (depinde de cantitatea de organe) si se fiebre.Se curata ceapa (rosie si alba, pun eu si cruda, desi unii o prefera calita) si vreo doua mere (ptr cantitatea mea), apoi se dau prin masina de tocat , urmate de organe si carne. Se amesteca bine impreuna cu orezul fiert si scurs, se potriveste se sare, piper (din abundenta) si nelipsitul cimbru.Eu adaug si vreo doua linguri de untura.Se pregatesc matele de porc si se umplu cu pasta rezultata.Din loc in loc se inteapa cu scobitoarea (ca sa iasa aerul) si nu se vor umple foarte tare, pentru ca apoi, se fierb in apa cu dafin, vreo 20 de minute, la foc mic, ca sa nu plezneasca. Se scot, se lasa la rece (daca vreti, cu o greutate deasupra) si se pastreaza la frigider. Pofta buna, dragilor!

No hay comentarios :

Publicar un comentario