In primul rand, se pun organele de porc la fiert (ficat,inima plamani),
fara sare, doar cu doua foi de dafin si cateva boabe de piper.Limba de
porc, se pune separat, in apa cu sare si daca doriti se poate pune si
ceva carne de porc cu grasime.Se fierb bine toate, se scot din apa si se
lasa sa se raceasca. In apa in care au fiert organele (trebuie spumata
bine in timpul fierberii), se arunca
niste orez (depinde de cantitatea de organe) si se fiebre.Se curata
ceapa (rosie si alba, pun eu si cruda, desi unii o prefera calita) si
vreo doua mere (ptr cantitatea mea), apoi se dau prin masina de tocat ,
urmate de organe si carne. Se amesteca bine impreuna cu orezul fiert si
scurs, se potriveste se sare, piper (din abundenta) si nelipsitul
cimbru.Eu adaug si vreo doua linguri de untura.Se pregatesc matele de
porc si se umplu cu pasta rezultata.Din loc in loc se inteapa cu
scobitoarea (ca sa iasa aerul) si nu se vor umple foarte tare, pentru ca
apoi, se fierb in apa cu dafin, vreo 20 de minute, la foc mic, ca sa nu
plezneasca. Se scot, se lasa la rece (daca vreti, cu o greutate
deasupra) si se pastreaza la frigider. Pofta buna, dragilor!
No hay comentarios :
Publicar un comentario