Un substitut vegetal al gelatinei,
agarul este un ingredient extrem de popular in Asia, folosit pentru
prepararea deserturilor. Datorita continutului mare de fibre, agarul
poate fi folosit cu succes de persoanele care vor sa slabeasca, deoarece
confera satietate si combate foamea.
Cunoscut
si sub numele de agar-agar, agarul este un substitut vegetal pentru
gelatina, produs din anumie specii de alge rosii. Se gaseste in
magazinele cu produse naturiste si bio, sub forma de pudra sau fulgi.
Poate fi folosit la o serie de preparate culinare si ca agent de
intarire (putand inlocui cu succes gelatina obisnuita) pentru creme,
budinci, sosuri si multe prajituri.
In Japonia, unde agar-ul este foarte popular, este folosit exclusiv pentru prepararea prajiturilor. Agarul poate fi folosit cu incredere si de persoanele care au un stil de viata si alimentar vegetarian.
Ca textura, agarul este diferit de gelatina: se topeste mai greu si este mai ferm. Are o usoara aroma dulce, nu contine calorii, ceea ce este ideal pentru persoanele care vor sa slabeasca.
Agarul este bogat in calciu, iod si fosfor. Nu contine calorii, zahar, grasimi sau carbohidrati. Este compus din 80% fibre. Agarul absoarbe glucoza si este rapid digerat, ceea ce previne depunerile de grasimi si zaharuri nedorite.
Pe langa absorbirea rapida a glucozei, agarul este cunoscut si pentru faptul ca metabolizeaza sucurile biliare, ceea ce reduce nivelul de colesterol din sange. Agarul actioneaza si ca un laxativ delicat, lucru care previne anumite dereglari digestive, in special constipatia. Este astfel foarte benefic pentru persoanele care vor sa slabeasca.
Deoarece elimina toxinele din organism, in unele parti ale lumii, agarul este folosit pentru a trata hemoroizii. In plus, agarul reduce inflamatiile, calmeaza ficatul si imbunatateste functiile plamanilor.
Agarul se obtine din algele rosii care cresc in Oceanul Pacific. Pentru a obtine agar, algele sunt mai intai fierte, apoi racite, dupa care purificate si in cele din urma uscate. Agarul se gaseste in magazinele cu produse naturiste sub forma de fulgi, pudra, granule sau batoane. Este incolor, insa adesea este vopsit inainte de uscare, pentru a oferi anumite culori preparatelor culinare.
Deoarece nu are gust si miros, agarul este un excelent agent de intarire folosit in bucatarie. In bucataria asiatica, agarul este un ingredient obisnuit in supe si jeleuri. Sper deosebire de gelatina derivata din produse animale, agarul poate fi folosit si de catre vegetarieni. Poate fi adaugat in placinte, budinci, deserturi si multe alte preparate.
Se topeste la 85 de grade Celsius, se solidifica la 40 de grade si are o putere de gelificare de sapte ori mai mare decat gelatina obisnuita.
In Japonia, unde agar-ul este foarte popular, este folosit exclusiv pentru prepararea prajiturilor. Agarul poate fi folosit cu incredere si de persoanele care au un stil de viata si alimentar vegetarian.
Ca textura, agarul este diferit de gelatina: se topeste mai greu si este mai ferm. Are o usoara aroma dulce, nu contine calorii, ceea ce este ideal pentru persoanele care vor sa slabeasca.
Agarul este bogat in calciu, iod si fosfor. Nu contine calorii, zahar, grasimi sau carbohidrati. Este compus din 80% fibre. Agarul absoarbe glucoza si este rapid digerat, ceea ce previne depunerile de grasimi si zaharuri nedorite.
Pe langa absorbirea rapida a glucozei, agarul este cunoscut si pentru faptul ca metabolizeaza sucurile biliare, ceea ce reduce nivelul de colesterol din sange. Agarul actioneaza si ca un laxativ delicat, lucru care previne anumite dereglari digestive, in special constipatia. Este astfel foarte benefic pentru persoanele care vor sa slabeasca.
Deoarece elimina toxinele din organism, in unele parti ale lumii, agarul este folosit pentru a trata hemoroizii. In plus, agarul reduce inflamatiile, calmeaza ficatul si imbunatateste functiile plamanilor.
Agarul se obtine din algele rosii care cresc in Oceanul Pacific. Pentru a obtine agar, algele sunt mai intai fierte, apoi racite, dupa care purificate si in cele din urma uscate. Agarul se gaseste in magazinele cu produse naturiste sub forma de fulgi, pudra, granule sau batoane. Este incolor, insa adesea este vopsit inainte de uscare, pentru a oferi anumite culori preparatelor culinare.
Deoarece nu are gust si miros, agarul este un excelent agent de intarire folosit in bucatarie. In bucataria asiatica, agarul este un ingredient obisnuit in supe si jeleuri. Sper deosebire de gelatina derivata din produse animale, agarul poate fi folosit si de catre vegetarieni. Poate fi adaugat in placinte, budinci, deserturi si multe alte preparate.
Se topeste la 85 de grade Celsius, se solidifica la 40 de grade si are o putere de gelificare de sapte ori mai mare decat gelatina obisnuita.
No hay comentarios :
Publicar un comentario