jueves, 31 de julio de 2014

Robert Mickelsen

Dacă vă imaginaţi că pentru a realiza veritabile opere de artă este absolut necesar să urmaţi studiile unei universităţi de profil, Robert Mickelsen reprezinta poate, cel mai elocvent exemplu că această ipoteză e falsă.

Robert are 62 de ani şi nu a luat în viaţa lui lecţii de sculptură, pictură sau arhirectură, sau cel puţin, nu în sensul propriu al expresiei, ci a deprins arta modelării în sticlă, vârându-şi nasul, înca de tânăr, în plin meşteşug, într-un atelier tradiţional de sticlărie.

La începuturile carierei sale artistice, şi-a vândut lucrările, la târg, din tarabă în tarabă, dar pe masură ce îndemânarea sa prindea tot mai multă siguranţă, piese din ce în ce mai spectaculoase au început să-i fie expuse în galerii de artă dedicate.

Astăzi, Robert Mickelsen este un artist care se bucură de un enorm respect în domeniul sticlăriei, deţine o colecţie impresionantă de opere de artă pe care le-a realizat după tehnici de lucru perfecţionate de el însuşi şi a publicat numeroase articole de specialitate, despre metodele de prelucrare a sticlei.

Iată aşadar, ce vroia să spună Victor Hugo, când afirma că „arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil”.

No hay comentarios :

Publicar un comentario